skip to main content

Bytový dům Doubravka-Tomáškova Vila, Plzeň

dražba

Bytový dům Doubravka-Tomáškova Vila, Plzeň | Podrobný popis

Předmětem dražby je funkcionalistická vila stavitele Tomáška z roku 1933.  Tomáškova vila je samostatně stojící, čtyřpodlažní, podsklepená budova, využitá v současnosti částečně komerčně a částečně k bydlení.  Disponuje šesti vstupy,  které umožňují oddělené užívání jednotlivých prostor.

 

Dispoziční řešení budovy:

 

Suterén : Prostory adaptované na  restauraci, včetně zázemí, kancelář, kotelna a chodby.  Celkem 215, 39 m2

1.NP: Původní prostory pro rodinné bydlení, dnes částečně kanceláře, v zadním traktu bylo dodatečně zřízeno zázemí,  nové umývárny s WC.  Celková plocha podlaží 303,61 m2.  Samostatně garáž 24,15 m2.

2.NP: původně doplňkové prostory k bytu v 1.patře, nyní kancelářské prostory včetně zázemí, včetně schodiště celkem 317,50 m2.

3.NP: nyní kadeřnictví včetně zázemí, terasa, schodiště, a administrativní prostory.  Celkem 139,6 m2

 

Celková výměra užitných ploch Tomáškovy vily činí celkem 970,32 m2. Do této plochy jsou zahrnuty veškeré komunikační plochy a plochy tvořící technické zázemí.

 

V objektu bylo zachováno původní architektonické řešení i stavební materiály, např. mramorové schodiště, kamenné dlažby, obklady fontány a krbu s výrazným dezénem, madla, kliky a další, v důsledku výše uvedeného byla Tomáškova vila zapsaná mezi nemovité kulturní památky. V rozmezí let 1996-2001 byly provedeny stavební úpravy, které respektovaly původní ráz chráněné stavby a současně umožnily využití současných technologických řešení.

 

Nosné svislé konstrukce tvoří cihelné zdivo, rovné střechy jsou jednoplášťové. Veškeré oplechování, včetně okapových žlabů, svodů a parapetů je provedeno z pozinkovaného plechu. Objekt je vybaven hromosvody. Podlahy na chodbách a schodišťových podestách a v obchodních prostorách jsou z keramické dlažby nebo jsou překryty PVC. V ostatních místnostech jsou převážně podlahy z dubových vlýsek. Na WC a v kuchyňkách jsou podlahy z keramické dlažby s odpovídajícími keramickými obklady. V suterénním technickým  zázemí je podlaha betonová. Venkovní dveře jsou ocelové, vnitřní dřevěné, případné s prosklenými kulatými otvory. Část oken je původní dřevěná, špaletová, část ocelová. Venkovní omítky v uličních traktech jsou vápenocementové a byly již opraveny a nově natřeny. Ve dvorním traktu omítky na opravu teprve čekají. V budově je vnitřní rozvod kanalizace, studené i teplé vody, jejímž zdrojem jsou elektrické boilery, elektroinstalace (220/380 V), vytápění ústřední ze suterénní kotelny je vybaveno ocelovými nástěnnými radiátorovými panely. Vzduchotechnika je instalována v restauraci.

 

Garáž v přízemí je vybavena ocelovými vraty v jižním štítě stavby a je přístupná příjezdem z Moravské ulice.

 

Objekt je v dobrém stavebně technickém stavu. Venkovní úpravy zahrnují přípojky všech přivedených inženýrských sítí a zpevněné plochy zámkové dlažby ve dvorní části, dále řadu venkovních, převážně žulových schodišť u samostatných vstupů do objektu.

 

Pozemky jsou rovinné, z větší části je dvorní trakt zpevněn. Porosty lemují objekt jen ve velice úzkém pruhu a jsou dobře udržované. Okrasná zeleň je v dobrém stavu.

 



Katastrální/detailní popis

Předmětem dražby je soubor nemovitostí:

- pozemek p.č.1332 –  zastavěná plocha a  nádvoří, evidovaná výměra 639  m2, způsob ochrany nemovitá kulturní   památka

Součástí je stavba: Doubravka, č.p. 854, byt.dům

Stavba stojí na pozemku p.č.: 1332

- pozemek p.č.  1333 – ostatní plocha, evidovaná výměra 461 m2, způsob ochrany nemovitá kulturní památka

 

vše zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Plzeňský  kraj se sídlem v Plzni, KP Plzeň-město, pro obec  Plzeň, k.ú. Doubravka,  na LV  č. 2563.

 

Předmětem dražby jsou i veškeré součásti a příslušenství výše uvedené nemovitosti v rozsahu, v jakém je navrhovatel byl oprávněn užívat, nezapsané v katastru nemovitostí,  t.j. zejména venkovní úpravy, trvalé porosty a podobně.

 



Zástavní práva, závazky

Prohlídky v mimořádných termínech je možné domluvit po předchozí domluvě s dražebníkem.

 

Na předmětu dražby jsou uzavřeny nájemní smlouvy:

- Nájemní smlouva  s Fořtová Helena – nehtové studio,  měsíční nájemné ve výši  13.000,-Kč + služby ve výši 2.500,- Kč

- Nájemní smlouva s REALITNĚ PRÁVNÍ SERVIS s.r.o., měsíční nájemné ve výši  8.000,- Kč + služby ve výši 1.000,- Kč

Předmět dražby je v současné době užíván jeho vlastníkem a  nájemci.

Dle sdělení navrhovatele na předmětu dražby neváznou žádné závazky, které přechází na vydražitele.





Log

Kontaktní osoba

Eva Jeřábková

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Kamenná dražba dobrovolná
Stav Zmařená dražba
Typ Nemovité věci > Byty
Odhadní cena 18 000 000 Kč
Vyvolávací cena 18 000 000 Kč
Dražební jistota 2 000 000 Kč
Termín konání 9.10.2014 11:00:00
Předpokládaný konec 9.10.2014 11:00:00
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 29.3.2024 12:53:04

Dokumenty


Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup