skip to main content

Objekt k bydlení Horní Vltavice

Anglická aukce

Rekreační objekt na Šumavě.

Budova k bydlení či k rekreaci, nebo, vzhledem k poloze také vhodná ke komerčním účelům (penzion, restaurace)  vč. pozemků 1.061m2, v centru obce Horní Vltavice, cca 11 km jižně od Vimperka. Poloha u hlavní silnice.

Obec Horní Vltavice je atraktivním cílem pro turisty -  v létě je díky své poloze v údolí Teplé Vltavy vyhledávaným cílem pro cykloturisty a vodáky, v zimě je k dispozici lyžařům Ski areál a síť běžeckých stop. Do katastru obce územně spadá i proslulý Boubínský prales, jedna z nejobdivovanějších a nejnavštěvovanějších lokalit celé Šumavy.

Objekt k bydlení Horní Vltavice | Podrobný popis

Jedná se o dům, objekt k bydlení či rekreaci vč. pozemků 1.061 m2, na Šumavě, v centru obce Horní Vltavice, cca 11 km jižně od Vimperka, u hlavní silnice.

Nemovitost je vhodná k bydlení či rekreaci nebo, vzhledem k poloze, také ke komerčním účelům (restaurace, penzion).  Obec Horní Vltavice je atraktivním cílem pro turisty -  v létě je díky své poloze v údolí Teplé Vltavy vyhledávaným cílem pro cykloturisty a vodáky, v zimě je k dispozici lyžařům Ski areál a síť běžeckých stop. Do katastru obce územně spadá i proslulý Boubínský prales, jedna z nejobdivovanějších a nejnavštěvovanějších lokalit celé Šumavy.

Stavba je zděná, má  dvě nadzemní podlaží a půdu. Exteriér domu je v původním stavu bez zateplení. Fasáda je tvořena žlutou barvou, která na některých místech chybí, omítka je z části opadaná. Okna domu jsou bílá plastová, v podkroví hnědá a pravděpodobně dřevěná. Stavba disponuje několika vstupními dveřmi vedoucími do vnitřních prostorů nemovitosti. Vchodové dveře jsou dřevěné, v zadní části domu jsou opatřeny mřížemi. Přístup do půdní části je pomocí vikýře na zadní části střechy. U levé boční stěny stavby je umístěn přístřešek. Dům má okapy, svody na dešťovou vodu, plynový zásobník a přípojku elektřiny. Celkově je dům pravděpodobně neobývaný, bez pravidelné údržby.

Pozemek, na němž se stavba nachází, je rovinatý. Dům je od silnice první třídy oddělen betonovým chodníkem. Vedle domu je prostor s kamenitým povrchem, kde lze parkovat.

Pozemek parc. č. 14/1 je umístěn za stavbou. Pozemek je tvořen zčástí betonovou cestou, podél níž je umístěno kovové venkovní zábradlí, za domem je pak zpevněná část pozemku a zatravněná část. Na zpevněné části pozemku je možné parkovat.



Katastrální/detailní popis

Předmětem e-aukce je soubor věcí nemovitých:

 

- pozemek p.č. St. 26 - zastavěná plocha a nádvoří, evidovaná výměra 516 m2, způsob ochrany - rozsáhlé chráněné území

            Součástí je stavba: Horní Vltavice, č.p. 24, bydlení

            Stavba stojí na pozemku p.č.: St. 26

- pozemek p.č. 14/1 - ostatní plocha, evidovaná výměra 545 m2, způsob využití - jiná plocha, způsob ochrany - rozsáhlé chráněné území

 

vše zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích, KP Prachatice, pro obec a k.ú. Horní Vltavice, na LV č. 289.





Log

Kontaktní osoba

Eva Jeřábková

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Anglická aukce
Stav prodáno
Prodejní cena 0 Kč
Typ Nemovité věci > Domy
Odhadní cena 2 372 000 Kč
Vyvolávací cena 200 000 Kč
Aukční jistota 80 000 Kč
Minimální hodnota příhozu 5 000 Kč
Aktuální příhoz {{ currentBid }} Kč
Termín konání 8.8.2019 10:00:00
Předpokládaný konec 8.8.2019 12:28:57
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 18.4.2024 13:24:44

Dokumenty


Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup