skip to main content

objekt bývalého mlýna České Budějovice

dražba

Katastrální/detailní popis

Jedná se o soubor nemovitostí původního mlýna s obytnou a hospodářskou částí v místní části Nemanice, České Budějovice, v nároží ulic K Rybníku a u Čertíka a podél hráze.
Nemovitosti sestávají z obytné části, která je zděná, částečně podsklepená, ve zvýšeném přízemí je byt 3+1, k němu přistavěná zastřešená terasa, v šikmé střeše je nevyužité podkroví. Byt nebyl znalci zpřístupněn, podle podkladového posudku a výpovědí na místě jde o standardní byt I. kategorie s běžnou údržbou a opotřebením, které odpovídá odhadovanému průměrnému opotřebení všech staveb. Jsou nová okna.


K obytné části přiléhá bývalá mlýnice, která má suterénní část, zvýšené přízemí a půdní prostor. Podlaží jsou propojena jednoduchými schody a nákladním výtahem. Funkčnost výtahu nebyla ověřena. Masivní dřevěné stropy, v suterénu podchycené ocelovými průvlaky na ocelových sloupech do bet. patek. Volné plochy bez členění příčkami. V přízemí jsou zbytky baru, patrně nelegálního-patrně poslední známý účel užití. Ze dvora je přístupný k mlýnici přistavěný nižší objekt, kde jsou v přízemí kanceláře, podkroví nevyužité-stavba celkově zahrnuta do objektu mlýnice.

Naproti přes dvůr, v západní části parcely 8/1 se nachází bývalý hospodářský objekt, zřejmě chlévy se sýpkou, resp. seníkem v podstřeší. Objekt je zděný, nepodsklepený, přízemí se šikmou sedlovou střechou. Přízemí bylo rekonstruováno, jsou nové podlahy, rozvody vytápění (odstraněné radiátory), okna nepůvodní, ale starší, patrně novější rozvody instalací - elektro, voda, kanalizace, původní stropy-klenby do traverz. Zřízeno soc. příslušenství. Objekt slouží jako kanceláře, sklady, případně dílny. Dřevěný krov, tašková krytina.
Kolmo na hospodářskou část navazuje stodola, která opticky uzavírá dvůr. Jde o jednoduchou zděnou stavbu svého druhu, s průhledem do krovu sedlového tvaru, krytina tašková. Vrata dřevěná, běžné úpravy povrchů. Naposledy sloužila pro skladování stavebního materiálu.

Z vnějšího příslušenství je zpevněný dvora, který je průjezdný, resp. je užíván jako přístupová komunikace k ocelokolně, která navazuje na oceňovaný soubor nemovitostí a je aktuálně ve vlastnictví fyzické osoby-pana Suchomela. Dále je v severním cípu pozemků nedokončená udírna, resp. venkovní topeniště, pozemek podél hráze je oplocen, stejně jako menší část pozemku, která je rekreační částí zahrady k obytné části.

Pozemky tvoří jeden funkční celek. Součástí pozemků je i vodní plocha-náhon k mlýnskému kolu, resp. přepad z rybníka. Některé konstrukční prvky jsou dosud zachovány, ale mlýny, ani např. MVE zde není. Není ani doloženo, že by existovalo vodní právo ke zdroji, resp. povolení k nakládání s vodami.

Přístup pro vlastníka sousedního pozemku je mlčky trpěn, nebylo zjištěno, že by existovala nájemní smlouva, věcné břemeno nebo jiná práva zajišťující přístup přes tyto pozemky, resp. že by pozemky, jež jsou předmětem dražby byly nějak v tomto ohledu omezeny.  V územním plánu jsou pozemky určeny k zastavění objekty bydlení.

Předmět dražby, stavby jsou ve stavu odpovídajícímu jejich stáří.

Celková evidovaná plocha pozemků je 3.584 m2.

Podrobný popis nemovitostí a jejich stavu je uveden v posudku znalce, které je možno e-mailem vyžádat u dražebníka.





Log

Kontaktní osoba

Jaroslav Hradil

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Kamenná dražba dobrovolná
Stav Nevydraženo
Typ Prázdná
Odhadní cena 5 500 000 Kč
Vyvolávací cena 2 900 000 Kč
Minimální hodnota příhozu 20 000 Kč
Aktuální příhoz {{ currentBid }} Kč
Dražební jistota 500 000 Kč
Termín konání 22.5.2012 11:00:00
Předpokládaný konec 22.5.2012 11:00:00
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 26.4.2024 0:11:08

Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup