skip to main content

budova v Brně na Cejlu

dražba

budova v Brně na Cejlu | Podrobný popis

Nemovitosti, které jsou předmětem dražby, se nacházejí poblíž centra Brna v k.ú. Zábrdovice, ulici Cejl. Přístup k nemovitosti je přímo z ulice Cejl, negarantované parkovací stání aut před objektem, jinak možnost parkování na vlastním pozemku přes domovní průjezd. Objekt je okny situován cca ve směru SZ-JV. Pozemek je situován v rovinatém terénu.  Lokalita, ve které se objekt nachází, je zastavěna objekty smíšeného funkčního využití, nachází se zde objekty občanské vybavenosti, skladové, částečně i výrobní plochy, administrativní i obytné budovy. Na dražené nemovitosti by měla v budoucnosti navazovat nová městská třída, v územním plánu uvažovaná přes zmiňovanou lokalitu.

Objekt bydlení

Jedná se o částečně podsklepený objekt o dvou nadzemních podlažích, půdorysu přibližně do „L“, se sedlovou střechou a půdním prostorem. K objektu je do dvorní části provedený jednoduchý přístavek plnící funkci přístřešku. Objekt je řešen jako vícefunkční, v 1.NP je prodejna přístupná z uliční části, v 2.NP je situován byt.

Upozornění: Detailní prohlídka interiéru objektu nemohla být provedena. Konstrukční řešení, technické vybavení a napojení na inženýrské sítě je popsáno jako standardní (typické) pro daný typ stavebního objektu; jejich skutečné provedení tedy muže být odlišné. Stejně tak nemohla být provedena detailní identifikace příslušenství věci hlavní.

Pravděpodobné dispoziční řešení:

1.PP:    sklepní prostory, schodiště

1.NP:   vstup i vjezd do objektu přes průjezd, vstup do obchodu z ulice, technické místnosti, chodba, schodiště, prodejna, skladové, prodejní a kancelářské prostory, sociální zázemí

2.NP:   byt (chodba, WC, koupelna, kuchyně, 3 pokoje), schodiště

Půda:    půdní prostor nevyužitý pro funkční využití

 

Konstrukční uspořádání a technické vybavení:

Jedná se o objekt tradiční zděné konstrukce, základy pravděpodobně betonové bez účinné izolace proti zemní vlhkosti. Svislé nosné konstrukce jsou z pálené cihly, stropy dřevěné s rovnými podhledy, případně klenbové. Střecha je sedlová, krov dřevěný, krytina z pálených tašek, zčásti z živičné lepenky. Klempířské konstrukce jsou z pozinkovaného plechu. Vnitřní povrchy stěn jsou provedeny z vápenných omítek, v prostorách WC, koupelny lze předpokládat keramický obklad, fasáda je vápenocementová, z ulice v úrovni 1.NP částečně opravená, jinak původní, značně zvětralá a opadaná. Schodiště je pravděpodobně betonové nebo dřevěné. Dveře z uliční části do prodejny jsou plastové, vrata jsou dřevěná dvoukřídlá, ve vnitřní části objektu jsou pravděpodobně dřevěné. Okna jsou dřevěná kastlová, se vstřebanými nátěry, v prodejně v 1.NP jsou okna resp. výkladce plastové. Podlahy jsou pravděpodobně z PVC nebo keramické dlažby, v obytných místnostech lze předpokládat dřevěné vlýsky. Vytápění je podle provedení komínů pravděpodobně ústřední, na tuhá paliva, případně lokální na tuhá paliva, resp. el. přímotopy. Elektroinstalace v objektu je provedena světelná i motorová, objekt není jištěn bleskosvodem. Rozvody vody provedeny pravděpodobně pouze studené, vytápění TUV pravděpodobně el. Bojlerem nebo el. Průtokovým ohřívačem. Možnost napojení na přípojky inženýrských sítí z ulice: plyn, elektro, vodovod, kanalizace.

Stáří objektu se z dostupných zdrojů nepodařilo zjistit, znalec odhaduje na cca 120 let. Objekt je vizuálně ve značně zanedbaném stavu, s řadou statických trhlin zejména ve štítovém zdivu, má značně zvětralé a opadané omítky, narušenou a místy chybějící střešní krytinu, klempířské prvky, komínové hlavy se rozpadají. Vzhledem ke stavu viditelných konstrukcí a prvků dlouhodobé i krátkodobé životnosti lze tento předpokládat i v interiérové části objektu.

Venkovní úpravy na pozemku jsou pouze nepatrného rozsahu, a to v JZ- jižní části hranice pozemku. Jedná se konkrétně o zděné oplocení. 

Pozemek parc.č. 822. Je na něm postaven  objekt č.p.502. Jedná se o rovinatý pozemek nepravidelného protáhlého, přibližně obdélníkového půdorysu s podélnou osou v SZ – JV směru. Pozemek je podle výpisu z KN zastavěná plocha a nádvoří, o výměře 510m2. Pozemek je užíván v souladu se stavem zapsaným v KN.

Závady technické povahy:

Objekt je celkově ve značně zhoršeném stavebnětechnickém stavu, nedostatky lze spatřovat ve statických poruchách, zanedbaných opravách prvků dlouhodobé i krátkodobé životnosti. Je na místě upozornit, že nemovitost je situována v lokalitě, kde je v rámci územního plánu povoleno provádět pouze záchovnou údržbu objektů, výstavba nových objektů je značně komplikovaná, případně nemožná.

Rizika ekonomické povahy:

Objekt lze využít k pronájmu, a to i více nájemcům. Je však nutné počítat s tím, že více nájemců a „rozdrobení“ prostor na menší části bude nezbytně přinášet nejen provozní problémy, ale pravděpodobná je též větší fluktuace nájemců a s tím související výpadky příjmu z nájemného. Lze též předpokládat další významné investice do přizpůsobení staveb dle požadavků těchto menších nájemců. Nezanedbatelnou roli bude hrát i poloha nemovitosti.



Katastrální/detailní popis

Předmětem dražby je soubor nemovitostí:

 

  • pozemek p.č. 822 – zastavěná plocha a nádvoří, evidovaná výměra dle LV činí 510 m2
  • budova Zábrdovice č.p. 502 – bydlení na pozemku p.č. 822

 

vše zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj se sídlem v Brně, KP Brno-město, pro obec Brno, k.ú. Zábrdovice, na LV č. 460





Log

Kontaktní osoba

Josef Machů

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Kamenná dražba dobrovolná
Stav vydraženo
Cena vydražení 0 Kč
Typ Nemovité věci > Byty
Odhadní cena 1 800 000 Kč
Vyvolávací cena 1 800 000 Kč
Minimální hodnota příhozu 10 000 Kč
Aktuální příhoz {{ currentBid }} Kč
Dražební jistota 200 000 Kč
Termín konání 24.10.2014 11:00:00
Předpokládaný konec 24.10.2014 11:00:00
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 26.4.2024 14:59:31

Dokumenty


Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup