skip to main content

RD Želešice, okr. Brno-venkov

dražba

RD Želešice, okr. Brno-venkov | Podrobný popis

Popis předmětu dražby:

Jedná se o přízemní, zděný, částečně podsklepený rodinný dům bez využitého podkroví pod sedlovou střechou krytou pálenou taškou. Objekt je situovaný do nepravidelného tvaru, nachází se v zastavěné části obce Želešice, v řadové zástavbě. Předmět ocenění se nachází na adrese Želešice č.p. 76, obec Želešice, okres Brno – venkov. Parkování je možné ve vlastním průjezdu. Pozemek p.č. 431/2 – zastavěná plocha a nádvoří o výměře 381 m, na kterém objekt stojí, je ve vlastnictví jiného vlastníka - České republiky, a je přístupný po veřejné, zpevněné komunikaci ve vlastnictví obce Želešice. Dům je napojen na inženýrské sítě: elektro, obecní vodovod a kanalizaci. Přípojka plynu je ukončena na hranici pozemku, objekt na zemní plyn není připojen. Objekt sestává ze dvou bytových jednotek o velikosti 2+1 s kompletním sociálním zařízením. 1.NP.

Původní stáří objektu je dle dostupných podkladových materiálů, místního šetření a dle sdělení obyvatelů domu z roku 1912. V průběhu své celkové životnosti objekt procházel rekonstrukcemi a modernizacemi prvků krátkodobých životností. V roce 1977 byla vyměněna střešní krytina. Celkový technický stav a údržbu lze ke dni ocenění uvažovat jako stavba ve špatném stavu (nutná rekonstrukce i konstrukcí dlouhodobé životnosti). Podrobný technický popis a vnitřní vybavení objektu je patrný z ocenění. Údržba domu je zanedbaná. Základy jsou kamenné částečné nebo žádné. Svislé nosné konstrukce jsou ze smíšeného zdiva. Stropy jsou dřevěné s rovným podhledem (palach). Střecha je sedlová s krytinou z pálené tašky. Klempířské konstrukce jsou z pozinkovaného plechu. Vnitřní omítky jsou hladké vápenné, venkovní omítky vápenné do dvora i do ulice. Dveře jsou hladké plné a prosklené. Okna jsou dřevěná jednoduchá původní. Podlahy jsou betonové, v koupelně dlažba, v obytných místnostech plovoucí podlahy.

 

Vytápění objektu je ústřední s otopnými tělesy – kotel na pevná paliva umístěný ve sklepě. Elektroinstalace je světelná i motorová. Bleskosvod je instalován.

Objekt je napojen na obecní vodovod a kanalizaci. Přípojka zemního plynu je ukončena na hranici pozemku, objekt je tedy možné napojit na zemní plyn. Ohřev teplé vody je elektrickým bojlerem. V kuchyni se nachází jednoduchá kuchyňská linka, elektrický sporák s troubou a digestoří, ve druhém bytě kuchyňská linka se spotřebiči chybí. Sociální zázemí – v každém bytě je koupelna s umyvadlem a vanou nebo sprchovým koutem, a samostatné WC.

Příslušenství stavby hlavní, které je tvořeno těmito venkovními úpravami:

- studna

- přípojky IS

 

Podrobný popis předmětu dražby a jeho stavu je uveden v posudku znalce, který je možno e-mailem vyžádat u dražebníka.



Katastrální/detailní popis

Předmětem dražby je nemovitý majetek:

 

- stavba, budova Želešice, č.p.76, způsob využití – bydlení na pozemku jiného vlastníka parc. č. 431/2 na LV:10002,

 

zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj se sídlem v Brně, KP Brno-venkov, pro obec a k.ú. Želešice, na LV  č. 1497 a LV č. 10002.





Log

Kontaktní osoba

Lukáš Rychnovský

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Kamenná dražba dobrovolná
Stav vydraženo
Cena vydražení 0 Kč
Typ Nemovité věci > Domy
Odhadní cena 1 350 000 Kč
Vyvolávací cena 700 000 Kč
Minimální hodnota příhozu 10 000 Kč
Aktuální příhoz {{ currentBid }} Kč
Dražební jistota 100 000 Kč
Termín konání 29.10.2014 10:00:00
Předpokládaný konec 29.10.2014 10:00:00
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 26.4.2024 9:49:13

Dokumenty


Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup