skip to main content

budova s pozemkem Brno, Koliště 49

dražba

budova s pozemkem Brno, Koliště 49 | Podrobný popis

Jedná se o bytový dům - polyfunkční objekt s jedním podzemním a šesti nadzemními podlažími, půdorysného tvaru kosodélníku, na pozemku stejného vlastníka. Nemovitost se nachází v městské části Brno-Zábrdovice, v těsném sousedství s městskou částí Brno-střed, je vymezena ulicemi Koliště, Cejl a Ponávka. Nemovitost je přístupná po zpevněné komunikaci a je napojena na elektrickou energii, kanalizaci, vodu i plyn. Okolní zástavbu tvoří bytové a polyfunkční objekty, objekty občanské vybavenosti, budova Magistrátu města Brna. Objekt bydlení je situován při rušné dopravní křižovatce. V blízkosti se nachází parková zóna se stavbou Galerie města Brna a Zemanovou kavárnou.

 

Jedná se o půdorysně nepravidelný bytový dům (převažující využití), střecha sedlová, krytina převážně pálená tašková, klempířské konstrukce z pozinkovaného plechu, fasádní omítka v uliční části vápenná se štuky, ve dvorní části vápenná hladká, dvakrát schodiště, vnitřní omítky vápenné, vnitřní keramické obklady koupelny a části kuchyně, podlahy obytných místností převážně vlýsky, v ostatních místnostech PVC a keramická dlažba, v PP beton. Okna v uliční části dřevěná špaletová, ve dvorní části dřevěná zdvojená. Dveře rámové náplňové, v zárubních s obložkami a hladké v ocelových zárubních. El. instalace světelná, v části motorová, rozvod zemního plynu, rozvod teplé a studené vody, ohřev vody centrální, vytápění UT (dálkové). Hygienické vybavení vana, umyvadlo, sprcha, WC. Běžné vybavení kuchyně. U části bytů od druhého do pátého NP jsou balkóny.

 

Dispoziční řešení:

1. PP: chodby, schodiště, sklepy, neužívané nákladní výtahy, kotelna, výměníková stanice

1. NP: vstup, chodba, schodiště, výtah, obchodní prostory, místnosti popelnic

Mezipatro: galerie v části obchodních prostor

2. až 5. NP: chodba, schodiště, výtah, pavlač, byty

6. NP: chodba, byty, nebytové prostory (ateliér), půda, strojovna výtahu, sušárna

 

Dle dostupných informací byl dům postaven v roce 1903. Dle nálezu znalce bylo zjištěno, že v šedesátých, popřípadě sedmdesátých letech minulého století byla provedena částečná rekonstrukce interiéru ve druhém až šestém NP, včetně výměny oken ve dvorní části, a obnovy fasády ve dvorní části. V PP domu jsou zřejmé stopy po zaplavení podlaží. Ke dni nálezu znalce se prováděla částečná rekonstrukce střechy. Dům je průměrně udržovaný.

 

Nebytové a bytové prostory domu jsou užívány na základě nájemních smluv, aktuální výše nájmů činí 7.737.084,- Kč za rok. Celková zastavěná plocha je cca. 11.078 m2.

 

Podrobný popis nemovitostí a jejich stavu je uveden v posudku znalce, který je možno  vyžádat u dražebníka.



Katastrální/detailní popis

Předmětem dražby je soubor nemovitého majetku:

 

  • pozemek p.č. 632/1 – zastavěná plocha a nádvoří, způsob ochrany – nem. kulturní památka, evidovaná výměra 1.717 m2
  • budova Zábrdovice, č.p. 142 – bydlení na pozemku p.č. 632/1, způsob ochrany – nem. kulturní památka

 

vše zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj se sídlem v Brně, KP Brno - město, pro obec Brno, k. ú. Zábrdovice, na LV  č. 10.

 

Předmětem dražby jsou i veškeré součásti a příslušenství výše uvedených nemovitostí v rozsahu, v jakém je navrhovatel  byl oprávněn užívat, nezapsané v katastru nemovitostí,  t.j. zejména venkovní úpravy, trvalé porosty a podobně.

 





Log

Kontaktní osoba

Jaroslav Hradil

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Kamenná dražba dobrovolná
Stav vydraženo
Cena vydražení 0 Kč
Typ Prázdná
Odhadní cena 72 000 000 Kč
Vyvolávací cena 72 000 000 Kč
Minimální hodnota příhozu 200 000 Kč
Aktuální příhoz {{ currentBid }} Kč
Dražební jistota 5 000 000 Kč
Termín konání 12.9.2013 10:30:00
Předpokládaný konec 12.9.2013 10:30:00
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 25.4.2024 23:25:10

Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup