skip to main content

Bytový dům Přerov, Horní náměstí

dražba

Zrekonstruovaný bytový dům v centru Přerova na Horním náměstí ve velmi dobrém stavu. Budova má tři jednotky, dvě bytové a jednu nebytovou. Celková užitná plocha 353m2. Jde o kulturní památku.

Bytový dům Přerov, Horní náměstí | Podrobný popis

Řadový bytový dům ve velmi dobrém stavu po celkové rekonstrukci v centru Přerova na Horním náměstí.  Budova je dvoupodlažní, částečně podsklepená s vybudovaným podkrovím.

Objekt je po celkové rekonstrukci, která probíhala v letech 2005 – 2015 , kdy byly zrekonstruovány všechny konstrukční stavební prvky.

Dispozičně je dům řešen atypicky. Jsou zde dvě bytové jednotky a jedná nebytová jednotka. Podlahová plocha činí  353,02 m2, podlahová plocha vč. příslušenství celkem činí 376,43 m2.

Objekt byl postaven cca roku 1200. Konstrukce objektu je kamenná, stropy jsou historické, původní ,zrekonstruované. Střecha je sedlová a střešní krytinu tvoří francouzská taška. Vnější omítky jsou vápenné. Stavba není zateplena. 

Okna jsou kastlová, nově zrekonstruovaná. Vybavení koupelny v obytném podkroví tvoří klasická vana, sprchový kout, 2 umyvadla a WC je vybaveno závěsnou toaletou.  Dveře jsou dřevěné masívní plné, dřevěné masívní zasouvací a  skleněné mléčné, zárubně dveří jsou obložkové,  vchodové dveře jsou dřevěné. Osvětlovací techniku tvoří bodová svítidla, úsporná svítidla LED a celý systém osvětlení je řízen systémem Home manager. V obytných místnostech je dřevěná plovoucí podlaha, v kuchyních je dřevěná plovoucí podlaha, v koupelně jsou podlahy tvořeny keramickou dlažbou a chodba má na podlaze položenou keramickou dlažbu.

Dům je kulturní památka, nachází se zde cca 50 původních stavebních prvků historické hodnoty.

Dům je připojen k rozvodné síti elektrického proudu, nyní dodávka pozastavena. Objekt je připojen na vodovodní řad, odpadní vody jsou svedeny do kanalizace a zemní plyn není zaveden. Vytápění je v domě řešeno pomocí tepelného čerpadla a topná tělesa zastupuje podlahové vytápění. Ohřev vody je zde řešen elektro-kotlem.
 



Katastrální/detailní popis

Předmětem dražby je soubor věcí nemovitých:

 

- pozemek p.č. 250 - zastavěná plocha a nádvoří, evidovaná výměra 244 m2, způsob ochrany - pam. zóna - budova, pozemek v památkové zóně

             Součástí je stavba: Přerov I-Město, č.p. 32, rod.dům

             Stavba stojí na pozemku p.č.: 250

 

vše zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního úřadu pro Olomoucký kraj se sídlem v Olomouci, KP Přerov, pro obec a k.ú. Přerov na LV č. 1175.



Zástavní práva, závazky

Budova je kulturní památka.





Log

Kontaktní osoba

Eva Jeřábková

Adresa

Prohlídky

Forma prodeje Elektronická dražba dobrovolná opakovaná
Stav Nevydraženo
Typ Nemovité věci > Domy
Odhadní cena 7 100 000 Kč
Vyvolávací cena 5 900 000 Kč
Dražební jistota 1 000 000 Kč
Termín konání 3.9.2019 11:00:00
Předpokládaný konec 3.9.2019 12:00:00
Čas do konce již proběhlo
Aktuální datum 29.3.2024 10:57:53

Dokumenty


Jak uspět a vydražit

Jak uspět a vydražit

1. Registrovat se

2. Uhradit jistotu = vratnou kauci

3. Přihlásit se

Zobrazit správný postup